Voor veel investeerders is het kopen van vastgoed in het buitenland een interessante optie. Of je nu op zoek bent naar een huis in het buitenland, een beleggingspand of een fijne plek om met pensioen te gaan; we raden je aan om altijd goed te kijken naar alle voor- en nadelen. In dit artikel nemen we je graag hierin mee.

Voordelen

Vastgoed kopen in het buitenland brengt veel voordelen met zich mee! Lees onderstaand meer.

Diversificatie van investeringen

Door vastgoed in het buitenland te kopen heb je de mogelijkheid om je investeringen te diversifiëren. Dit betekent dat als je op het moment vastgoed in verschillende landen hebt, je de risico’s beter kunt spreiden. Je bent dan beter bestand tegen economische schommelingen.

Mogelijk hoger rendement

Sommige buitenlandse vastgoedmarkten bieden een hoger rendement aan dan de binnenlandse markt. Dit heeft vaak te maken met de snelle economische groei of het toerisme in het buitenland. Natuurlijk zijn er ook veel andere factoren die de vraag naar vastgoed in het buitenland stimuleren. Vastgoed kopen Spanje is voor veel ondernemers extra aantrekkelijk vanwege het gunstige klimaat.

Potentiële belastingvoordelen

Bovendien komt het regelmatig voor dat landen meer belastingvoordelen aanbieden aan buitenlandse vastgoedkopers. Denk hierbij aan lagere onroerendgoedbelasting bijvoorbeeld. We raden je aan om deze voordelen goed te onderzoeken om zo te beslissen welk invloed dit heeft op de uiteindelijke koop van het buitenlandse vastgoed.

Nadelen

Naast de voordelen, zitten er ook enkele nadelen of risico’s verbonden aan het investeren in vastgoed in net buitenland. Hieronder vertellen we meer.

Complexiteit in juridisch gebied en administratie

Ieder land heeft eigen regels en wetten wat betreft vastgoedtransacties, belastingen en eigendomsrechten. Dat maakt vastgoed kopen in het buitenland vaak een moeilijke proces. Het is daarom ook essentieel om een lokale advocaat om advies te vragen. Op die manier weet je zeker dat alles op de juiste wijze wordt afgehandeld.

Valutarisico

Ook heb je vaak te maken met wisselkoersschommelingen, die de waarde van je investering kunnen beïnvloeden. Het is daarom het meest verstandig om gebruik te maken van zogenoemde financiële producten die de wisselkoesschommelingen afdekken. Ook hierbij kun je natuurlijk altijd advies bij vragen.

Beheer en onderhoud

Tenslotte is het beheren en onderhouden van vastgoed in het buitenland altijd een uitdaging. Denk bijvoorbeeld aan een probleem met de huurders. Op zulke momenten is het moeilijk schakelen wanneer je zelf niet aanwezig bent.